Zlatavý podzim: Čas na útulnou atmosféru

Hřejivé chvilky odpočinku
SCAnquilt, dívka sedí na posteli v povlečení gloria scanquilt

Podzim je období, které láká k tomu, abychom se zachumlali do hebkých plédů a s hrnkem dobrého čaje si užívali pohodové večery v útulném domově. Přináší s sebou krásně zlatavé barvy, chladnější večery a jedinečnou atmosféru, kterou můžete snadno přenést i do svého interiéru. A co je lepšího, než vytvořit podzimní kouzlo u Vás doma pomocí našeho textilu? Připravili jsme pro Vás několik tipů, jak na to!

Podzimní povlečení plné barev

scanquilt povlečení flanel reálná fotografie

Podzimní motivy na povlečení mohou přinést náladu padajícího listí do každé ložnice. Sáhněte po ložních soupravách se vzory žloutnoucích listů, větviček nebo vsaďte na jednobarevné povlečení v podzimních barvách, jako jsou hnědá, oranžová, vínová či béžově zlatavá.

podzimní povlečení satén scanquilt béžová zlatavá barva

Na začátku podzimu si dopřejte povlečení z bavlněného saténu, jerseye nebo z hladkého bavlněného plátna. Pokud ovšem ucítíte první náznaky chladu, sáhněte po našem měkoučkém flanelu. Takový kousek Vás nejenže zahřeje, ale také vdechne do Vaší ložnice pocit klidu a pohodlí, který k podzimu neodmyslitelně patří.

A nezapomeňte na hodící se prostěradla. Z naší nabídky Vám můžeme doporučit Jersey Elastic Lycra – vedle dlouhovlákné česané bavlny obsahují i elastanové vlákno, díky čemuž skvěle sedí na matraci. A je jedno, jak moc se v noci převracíte, vždy je na svém místě.

Náš tip:
Jemné světlo vonných svíček a luceren krásně vynikne za dlouhých večerů. Vyberte si vůně, které evokují podzim, jako je skořice, vanilka nebo dýně. A zajímá Vás, jak vůně ovlivňují náš spánek? Napsali jsme o tom blog – Aromaterapie: Oblíbené vůně pro lepší spánek
.

Dekorační povlaky promění každý obývák v podzimní království

sbírka dekoračních povlaků SCANquilt

V obývacím pokoji můžete velmi snadno změnit dekorace pomocí podzimních povlaků na polštáře. V nabídce máme povlaky s barevným listím, podzimní přírodou, ale i geometrické nebo jednobarevné. Stačí jen povléknout polštářky a Vaše sedačka bude jako nová. A nebojte se kombinovat různé textury, dejte vedle sebe pletené, sametové a tkané povlaky, dosáhnete tak opulentně bohatého vzhledu.

Náš tip:
Ozdobte si byt sušenými květinami, šiškami nebo větvičkami, které si nasbíráte při procházce parkem. Umístěte je na stůl, do vázy na poličku nebo na parapet. Pro skutečně vřelý dojem přidejte dekorační svítící LED řetěz s teplou barvou světla.

Hřejivé zachumlání v plédu

postel s kostkovaným vlněným plédem od SCANquilt

Na podzim rozhodně nezapomínejte na plédy! Patří k tomuhle nostalgickému ročnímu období stejně jako okamžiky s dobrou knížkou. Hitem jsou ty jednobarevné nebo klasicky vzorované, zkuste je ledabyle složit na gauči nebo nadekorovat na postel. Skvělé jsou vlněné plédy, ovšem evergreenem jsou plédy z materiálu připomínající mikroplyš. Jsou hebké a prostě neodolatelné.

Podzimní nálada v koupelně

ručníky v podzimních barvách, materiál bavlna a modal, scanquilt

Koupelna často zůstává opomíjená, alespoň pokud jde o sezónní dekorace, ale i zde můžete přidat prvky v podzimním ražení. Vyberte ručníky a osušky v tlumených tónech hnědé, zelené, žluté nebo vínové. Tyto barvy skvěle doplní podzimního ducha a navodí pocit harmonie. Navíc se jedná o jednoduchý způsob, jak vdechnout život i tomu nejmenšímu prostoru ve Vašem domově.

muž v županu scanquilt modal béžovo šedý odstín

Náš tip:
Máte župan? Že ne? Ale to je velká chyba! Župan je pro tohle roční období přímo nutností. Ráno Vás udrží pěkně v teple, jen co odkryjete přikrývku, a večer Vás po sprše či po koupeli krásně připraví na cestu do říše snů. Pokud jsme Vás ještě nepřesvědčili, přečtěte si náš článek věnovaný přímo županům. Pak už jej nikdy nesvléknete.

Látkové prostírání pro úchvatné stolování

podzimní prostírání scanquilt látkové

Ať už připravujete rodinnou večeři, nebo si jen užíváte klidné chvilky u čaje a perníčků, podzimně laděné látkové prostírání může vnést do Vašeho jídelního koutku ten správný šmrnc. Opět sáhněte po motivech podzimních listů, větviček nebo jemných přírodních vzorů. Látkové prostírání navíc dodá Vašemu stolu příjemný a sofistikovaný vzhled, který ocení každá návštěva.

Kuchyň jako barevné srdce domova

vaflové utěrky scanquilt

Hravé utěrky promění každodenní kuchyňskou rutinu v malý rituál, na který se budete těšit. Uvidíte, že stačí drobnosti, aby Vaše kuchyně vypadala senzačně. A když ji navíc naplníte vůní sezónních lahůdek, nebude mít jedinou chybu!

Podzim je ideálním časem, kdy můžete svůj domov proměnit v útulné a hřejivé místo, kde se budete cítit skvěle. Pomocí domácího textilu, jako je povlečení, dekorační povlaky, ručníky a prostírání, můžete snadno vytvořit styl domova, který odráží krásy podzimního období. Užijte si s námi zlatavý podzim u Vás doma!

Chcete vidět celou naší podzimní nabídku? Zavítejte do naší podzimní kolekce.

P. S.: Zajímá Vás, co se nosí na podzim v ložnici? Mrkněte na náš blog, který jsme celý věnovali tomuto tématu.

P. P. S.: S podzimem je úzce spjatý styl hygge. Dánská filozofie jednoduchého a šťastného života. Přečtěte si o hygge něco více!

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení