Stylový Halloween: Nápady a tipy pro Váš interiér

Děsuplný svátek s akcentem oranžové barvy
halloween scanquilt

Halloween je za rohem a to znamená jediné: je čas ozdobit Váš domov v duchu strašidelného, ale zároveň útulného svátku. Připravili jsme pro Vás inspiraci, jak si pomocí našeho bytového textilu vytvořit luxusní halloweenskou atmosféru.

Jak správně vybrat halloweenské povlečení

scanquilt halloween povlečení bílé

Vyberte si povlečení v neutrálních barvách, jako je bílá, šedá nebo béžová, snadno je doplníte děsuplnými motivy na dekoračních povlacích na polštářky. Pro tentokrát se ale vyhněte příliš vzorovaným ložním soupravám, ty odvádějí pozornost od celkové dekorace Vašeho domova.

Halloweenský tip:
Nebojte se jednobarevných ložních souprav. Neutrální barvy využijete po celý rok, ale během tohoto svátku vytvoří pomyslné plátno, na které můžete přidávat další motivy a barvy, aniž by ložnice vypadala přeplácaně. Kombinace polštářků s klasickými nostalgickými halloweenskými motivy a jemnými vzory povlečení se jen tak neokouká.

Polštářky a plédy: Strašidelně fantastické detaily

halloween scanquilt pohovka s plédem a s polštářky

Právě halloweenské dekorační polštářky jsou ideálním způsobem, jak snadno osvěžit vzhled Vašeho obýváku nebo ložnice. Sáhněte po povlacích s motivy netopýrů, čarodějnic, sov nebo dýní.

Plédy v oranžové, šedé a černé barvě dokreslí náladu do posledního puntíku. Nebojte se textur a přidejte hrubě pletený pléd k jemnému dekoračnímu povlaku se sametovým omakem, výsledný kontrast bude dechberoucí.

Obývací prostor je místo, kam si zvete přátele a užíváte si chvíle volna. Ať už se budete dívat na strašidelný film, nebo si užívat pohodový večer s knihou o čarodějnickém učni (ano, také je to naše oblíbené sváteční čtení!), zabalte se do plédu a relaxujte.

Halloweenský tip:
Naaranžujte polštářky a plédy na pohovce či křesle a doplňte je přírodními dekoracemi, jako jsou svíčky z včelího vosku, dýně ze zahrádky nebo sušené rostliny. Až zapálíte svíčky, jejich zář na nich vykouzlí úžasnou stínohru.

Jídelna v podzimním tónu

jídelna v podzimním tónu scanquilt

Dekoraci kuchyně a jídelny můžete pojmout jako vrchol podzimu, kdy je příroda zabarvena do sytých barev. Hosty ohromíte tím, že budete servírovat na tmavém kameninovém nádobí, na stůl naaranžujete sušené jeřabiny, svíčky a šišky z procházky v lese. Nezapomeňte také na prostírání s motivem podzimních listů.

Pumpkin spice vůně do koupele

scanquilt ručníky v oranžové a krémové barvě

Znáte koření pumpkin spice? Inu, to je novinka posledních let. Složením vzdáleně připomíná naše koření na tradiční medové perníčky, voní jako nefalšovaný podzim a jeho vonné silice uklidňují a prohřívají celé tělo. Obsahuje cejlonskou skořici, hřebíček, muškátový ořech, nové koření a zázvor, takže si směs můžete vyrobit i doma.

Popularita je přímo závratná – směs najdete téměř ve všech moderních recepturách, které souvisí s podzimní kuchyní. A není to tak dávno, co se podobné vůně objevily i v koupelových solích a pěnách.

Napusťte si horkou vanu, odpočívejte a nechte mysl jen tak blaženě plynout. Aby byl zážitek z koupele co nejlepší, osušte se naším bavlněným ručníkem COTTONA a zabalte do našeho úžasného županu MODAL SOFT.

Proč vlastně slavíme Halloween?

dýně se svíčkou uvnitř

Halloween pochází z keltského svátku Samhain, kdy se slavilo přechodné období mezi létem a zimou. Věřilo se, že se v tento čas prolíná svět živých a mrtvých, a lidé se oblékali do masek, aby odradili zlé duchy. Podoba svátku byla veselá, ne jako naše české Dušičky, které se slaví s tichou bázní. Časem se k maskám přidala i nápaditá dekorace. No a s tím souvisí i výroba luceren z vydlabaných dýní, jimž se říká Jack-o‘-lanterns (Jackovy lucerny).

Věděli jste, že…?
Podle legendy žil Hrozný Jack, jehož pro jeho krutost a zlou povahu nechtěli vzít ani v pekle. Proto od těch dob musí Hrozný Jack chodit s lucernou z vydlabané tykve po světě a hledat společníka, se kterým by trávil čas.

Dnes je Halloween především zábavný svátek (31. října) plný strašidelných kostýmů a dekorací. Mnoho z nás jej má spojený s komerčním svátkem, ale řada jej pojímá tak trochu po svém a dumá nad naším bytím na tomto světě. Je náš život naplněný štěstím? Mohli bychom být trochu hodnější k sobě i ke svým bližním?

Inspirujte se naší vlastní halloweenskou kolekcí úžasných produktů. A pokud toužíte po podzimních kouscích, najdete je v naší zlatavě-podzimní kolekci.

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení