Krepové povlečení: Dokonalé i bez žehlení 

Materiál, který si zamilujete

Krep Vás zaujme nejen svým vzhledem, ale také snadnou údržbou. Těšte se na dokonalou prodyšnost, bohatou nabídku designového zpracování a hlavně na nenáročnou údržbu. Krepové povlečení totiž nemusíte po praní žehlit. Schválně, jestli znáte i jeho další výhody!

Jak se krep vyrábí?

Výchozím materiálem pro výrobu krepu je bavlněné obarvené či potištěné plátno. Na tkanině jsou speciální úpravou zvanou krepování vytvořeny hladké a zvrásněné pruhy. Následně je krepování stabilizováno tak, aby se časem nevyrovnalo. A z takto připravené látky je ušito krepové povlečení, které máte tak rádi.

Krep pro pohodlné spaní

Věděli jste, že na kvalitu spánku má kromě matrace, lůžkovin a zařízení ložnice vliv také materiál povlečení? Krepové povlečení je pohodlné a mnoha lidem vyhovuje právě díky svým vlastnostem:

  • Celoroční použití – můžete v něm spát během celého roku.
  • Přírodní původ – bavlněná látka se vyrábí z vláken bavlníku. Krepové povlečení je vhodné pro většinu spáčů.
  • Odolnost a dlouhá životnost – povlečení z bavlny je vysoce odolné a při dodržování pravidel pro správné praní a péči vydrží jako nové po mnoho let.
  • Rychlé schnutí – bavlněné krepové povlečení rychle usušíte.
  • Nevyžaduje žehlení je to díky zvrásněnému povrchu. Nic se ale nestane, pokud krepové povlečení lehce přežehlíte, odstraníte tak vrásky, které mohly vzniknout na sušáku.

Jak správně pečovat o krepové povlečení?

Už se těšíte, až do nového povlečení oblečete přikrývku a polštář? Ještě s tím chvíli počkejte. Nové povlečení je potřeba vyprat podle pokynů, které najdete na informačním štítku.

Při prvním praní nastavte prací program s maximální teplotou, kterou uvádíme na všitém štítku. Během prvního praní se barvy perfektně zafixují. Navíc se vlákna ustálí ve své délce. Jde o klasický technologický postup, který doporučujeme u každého nového povlečení.

Aby povlečení dlouho vypadalo jako nové, perte ho obrácené naruby. Lícová strana bude „schovaná“ vevnitř a rubová bude zvenku. Nezapomeňte povlečení zapnout.

Při praní barevných a potištěných prostěradel se vyhněte chemickému čištění a bělení. Chemické zesvětlovače obsahují chlór, který způsobuje blednutí barev a oslabuje strukturu bavlněných vláken. Nedoporučuje se ani používání aviváže, která snižuje prodyšnost materiálu, takže povlečení nemůže dost dobře vstřebávat vlhkost.

TIP:
Krepové povlečení nedoporučujeme sušit v sušičce, nejlepší bude, když jej po vyprání mírně vytřepete a necháte volně usušit na sušáku.

Krepové povlečení si rozumí s každým bytovým designem

Krepové povlečení máme dostupné v široké škále designů a vzorů, takže ho můžete používat v jakkoliv zařízené ložnici.

Pokud je Vaše ložnice romantická, třeba v zámeckém nebo Provence stylu, sáhněte po květinových vzorech. V industriálně a skandinávsky laděných ložnicích se budou skvěle vyjímat geometrické a abstraktní vzory. Do ložnice na chalupě se budou hodit klasické pruhy, kára, ale také květiny, lístky a přírodní motivy. Takové provedení povlečení si můžete dopřát i ve městě, pokud svůj domov ladíte do tzv. cottage (chalupářského) stylu.

Skvělá volba do dětských pokojů

Povlečení s krepovou úpravou je jasným favoritem do pokojíků. V dětských postýlkách se často stane nějaká „nehoda“, například počůrání nebo zašpinění od jídla a pití.

Dětské krepové povlečení rychle schne, takže jej stačí jen vyprat, pověsit na sušák a za chvíli můžete zase povlékat.

Kromě toho je krepové povlečení k dostání s mnoha oblíbenými dětskými motivy.

Krepové povlečení je skvělé na chaty a chalupy

Krepové povlečení v našich chatách a chalupách doslova zdomácnělo. A není se čemu divit – má spoustu pozitivních vlastností, díky kterým si ušetříte čas i námahu při úklidu a můžete se více věnovat odpočinku v přírodě.

Náš tip:
Krepovému povlečení svědčí sušení na čerstvém vzduchu. Vyhněte se ale přímému slunci, nejlepší je umístit sušák do stínu, kde mírně profukuje. Povlečení bude suché jedna dvě!

Výhody bavlněného krepového povlečení

Proč by krepové povlečení z bavlny nemělo chybět ani u Vás doma?

  • je příjemné na dotyk,
  • vyznačuje se vysokou odolností,
  • má přírodní původ,
  • nevyžaduje žehlení,
  • rychlé schnutí,
  • udělá Vám radost po celý rok.

Jeho příjemné vlastnosti a nenáročná údržba z něj dělají dobrého kandidáta pro Vaši ložnici. Uvidíte, že si krepové povlečení zamilujete na první dotek! A kdo ví, třeba Vás natolik osloví, že si hned pořídíte několikero sad 😉

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení