Masky na spaní: Komfort a relaxace na cestách

Dopřejte si vydatný odpočinek i přes den

Kvalitní spánek je nezbytnou součástí naší regenerace, a to nejen doma, ale i na cestách. Pokud patříte k těm, kteří často cestují, určitě jste se setkali se situací, kdy v hotelu, letadle při dlouhém nočním letu nebo v jiném prostředí nemůžete najít ten správný klid na odpočinek. Masky na spaní s chladicí vložkou jsou ideálním řešením, jak si zajistit kvalitní spánek kdekoliv. Nabízejí dokonalou kombinaci komfortu a osvěžujícího efektu, který ocení každý, kdo touží po chvíli relaxace.

Škraboška na spaní je nastavitelná a vyhovuje téměř všem

SCANquilt SCANquilt blog maska na spani 2

Naše masky na spaní mají univerzální velikost obličejové části a jejich pásky, které přidržují masku na svém místě, jsou mírně pružné a snadno nastavitelné. Jednoduše si tak upravíte škrabošku tak, aby perfektně seděla. Navíc máme na výběr z mnoha barevných variant pro muže i ženy, takže si vybere skutečně každý.

Věděli jste, že…
Spánek v naprosté tmě zajišťuje, že tělo vyprodukuje dostatek melatoninu pro hluboký a regenerační spánek. Melatonin je hormon, který reguluje spánkový cyklus a pomáhá nám usnout. Tělo jej začíná produkovat po setmění, a jeho hladina je nejvyšší v noci. I malé množství světla ale může narušit produkci melatoninu, což vede k horší kvalitě spánku a k rozhozeným spánkovým cyklům.

Vnitřní chladivá vložka je malý wellness zázrak

SCANquilt SCANquilt blog maska na spani 1

Díky chladicí vložce masky přinášejí nejen kompletní ochranu před světlem, ale také skvělý osvěžující pocit. Vyjměte vložku, dejte ji na hodinu do mrazáku a pak ji vložte zpět do masky. Ta po nasazení jemně chladí oční okolí, což pomáhá snížit otoky a zmírňuje unavený vzhled po dlouhém dni nebo po nočním letu. Tento typ masky ocení zejména ti, kteří mají citlivé oční okolí nebo trpí na časté bolesti hlavy.

Ovšem gelová výplň nemusí jen chladit. Zkuste gelovou kapsu vložit na pár minut do misky s příjemně vlažnou vodou. Maska nyní bude hřát a uvolní stresem napjaté obličejové svaly. Výsledkem je svěží a odpočatý vzhled.

Pamatujte, že…
Gelová výplň nesmí zmrznout, proto může strávit v mrazáku maximálně jednu hodinu při teplotě do -18°C. Rovněž není vhodné dávat výplň do horké vody, zničila by se. Pro nahřívání použijte pouze vlažnou vodu.

Maska na spaní do hotelu: snadná pomoc proti světlu v pokoji

SCANquilt SCANquilt blog maska na spani 4

Znáte to – po dlouhém dni plném cestování jste konečně dorazili do hotelového pokoje. Dali jste si sprchu, už jste v posteli a snažíte se usnout, ale zvenčí dopadá do Vašeho pokoje záplava nemožně žlutého světla z pouliční lampy. Stačí si ale nasadit masku a je po problému, Vaše oči odteď vidí jenom tmu. Chcete se dočíst něco víc o spaní mimo domov? Napsali jsme o tomto tématu skvělý blog.

Náš tip:
Ze začátku můžete mít zvláštní pocit z nenadálé tmy, ale už po pár minutách si usínání s maskou zamilujete. Uvidíte, že se stane nedílnou součástí Vaší usínací rutiny.

Stylová volba pro muže: černá maska na spaní

SCANquilt SCANquilt blog maska na spani 6

Pro ty muže, kteří preferují jednoduchost a eleganci, je pánská jednobarevná černá maska ideální volbou. Nejen, že blokuje světlo a umožňuje Vám užít si kvalitní spánek, ale její minimalistický design zajišťuje, že vypadá stylově. Díky chladicí vložce poskytuje nejen pocit temnoty, ale i příjemné osvěžení, které oceníte například po dni stráveném v klimatizovaných prostorech kanceláře nebo po dlouhém řízení auta.

Náš tip:
V dopravních prostředcích oceníte nejen masku na spaní, ale i cestovní polštář podkova, lehký pléd nebo sametově hebký polštářek ve tvaru válce. Naši spací pomocníci pomohu vylepšit i tu nejúnavnější cestu.

Co dělat, když potřebujete usnout přes den

SCANquilt SCANquilt blog maska na spani 3

Co si budeme povídat, všichni známe situace, kdy si potřebujete zdřímnout přes den a prostě ne a ne zabrat. Třeba pracujete na směny, chystáte se na večírek nebo máte pozdě v noci romantické rande při sledování padajících hvězd a spánek je zárukou Vaší svěžesti. Když nemůžete usnout přes den, maska je snadným řešením, ne však jediným. Tělo není v tuto chvíli připravené na spánek a může to být pro něj šok, proto jej pozvolna připravujte na usnutí.

Co dělat pro rychlejší usnutí přes den?

  • Po částech zatahujte závěsy či žaluzie,
  • vyvětrejte a pokud můžete, snižte teplotu v místnosti,
  • vytvořte přítmí, ale ne úplnou tmu, zkuste si chvilku číst knihu nebo časopis,
  • mobil nastavte na tichý režim a okamžitě jej odložte,
  • snažte se minimalizovat ruchy v okolí – vypněte myčku, pračku či sušičku, při jejich ruchu skutečně neusnete. Pokud to bude potřeba, použijte špunty do uší,
  • plně zatáhněte žaluzie či zatemňovací závěsy, nasaďte si masku na spaní, zavřete oči a odpočívejte. Nyní se spánek dostaví sám.

Spánek přes den má bohužel řadu negativ, ale s dobrou spánkovou hygienou se po něm můžete cítit poměrně dobře odpočatí. O tomto tématu jsme psali v našem dalším blogu Spánková hygiena a její vliv na zdraví.

SCANquilt SCANquilt blog maska na spani 5

Maska na spaní není jedinou pomůckou, která Vám pomůže usnout. Zkuste také relaxační techniky, malé rituály, které Vás plně připraví na hluboký a posilňující spánek.

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení