Co se nosí v létě v ložnici?

Inspirujte se naším výběrem

Během teplých letních nocí přivítáme jakoukoli formu ochlazení. Jednou z nich může být vhodně zvolené ložní prádlo. Víte, jaké materiály vybrat, aby se Vám i při vysokých teplotách spalo příjemně? Přinášíme letní inspirace do ložnice, které zchladí, zajistí dobrou náladu a také potěší oči.

Než se ale vrhneme na konkrétní tipy, představme si materiály, které v létě oceníte:

  • Ideální volbou je len – lehký a příjemně chladivý materiál. Díky lněným povlakům na dekorační polštářek bude mít Vaše postel úžasný bohémský styl. Ostatně o lnu a jeho skvělých vlastnostech jsme psali v tomto blogu.
  • Bavlněný satén je výborným společníkem na léto díky svým termoregulačním vlastnostem. A za zmínku stojí i satén s příměsí Tencelu, o kterém jsme psali zde.
  • Pokud doma nemáte vyloženě vedro, určitě využijete povlečení z damašku či hladké bavlny, které se hodí celoročně.

A do čeho odít postel v letních měsících s ohledem na designové trendy letošního léta? Zde je našich 5 tipů.

Doma jako u moře, chce to jen mušle a mořský příboj

Pokud se na dovolenou nechystáte, případně Vám doba strávená v přímořské oblasti bude příliš krátká, vneste nádech dovolenkové destinace i do své ložnice. Mušle, lodě, voda, zmrzlina, slunce, písek a maják v dálce… To vše se Vám může stát inspirací. Námořnická kolekce je pro nás speciální srdcovka, proto jsme jí věnovali celou stránku!

Náš tip:
Abyste přímořskou atmosféru zintenzivnili, kápněte do difuzéru olej s vůní mořského vánku a zapněte si nahrávku šumu moře. Uvidíte, že i pár minut v takovém prostředí udělá s Vaší nepozornou psychikou divy.

Inspirováno voňavou Provence

Provensálský styl se vrací na výsluní! Evokuje prázdniny v Provence, nekonečné lány levandule a cvrkot cikád v odpoledním slunci. Nápadité povlečení, šarmantní prostírání a barevné polštářky v pastelových tónech čekají jen na Vás. A pokud se chcete pokochat naším výběrem vintage motivů, rozhodně nesmíte vynechat kolekci Provence plnou útulné nálady!

Zakomponujte barvu roku Peach Fuzz

Barvou roku 2024 od společnosti Pantone se stala broskvová barva, kterou můžete znát pod mezinárodním názvem Peach Fuzz. Nás tento odstín nesmírně okouzlil, takže jsme mu věnovali celý blogový článek. Zakomponujte ji jako součást vzorovaného povlečení či dekoračních polštářů. Také se snadno kombinuje, přidejte například bílou, šedou nebo béžovou. Pro odvážné doporučujeme zemitě zelenou nebo bordó.

Nestárnoucí venkovský styl je klasika

Klasický venkovský styl s sebou přináší drobný i výrazný květinový či kostkovaný vzor. Takové povlečení vynikne v bílé nebo krémové místnosti, jejíž šarm podtrhne nábytek s přiznanou patinou a sušené rostliny či právě utržené luční kvítí ve váze. Dekorační polštářky, plédy a drobné designové doplňky laďte do neutrálních a přírodních odstínů.

Letní závan bohémských barev ve Vaší ložnici

Nejen sluneční paprsky vnášejí do našich duší radost. Inspirujte se exotickou flórou a faunou a oblečte svoji postel do rozmanitých barev jedinečného bohémského stylu. Pokud jste odvážnější typ, zkombinujte výrazné barvy s etno vzory. Hrajte si s výběrem a vytvořte si doma barevný ráj. Kdy jindy, když ne v létě?

Věděli jste?
Každá barva na nás má jiný vliv. Zatímco červená podporuje chuť k jídlu, zelená navozuje relax, žlutá zase probouzí optimismus a oranžová probouzí kreativitu. Obecně nás syté barvy udržují bdělé, světlé odstíny naopak uklidňují. O tomto barevném efektu na naši duši se dočtete více v blogu Barvy v interiéru.

Inspirujte se našimi tipy pro letní ložnici a přiveďte si tak svěžest a dobrou náladu do své domácnosti. Roční období se přece nemusí střídat jen venku, obměňujte podle nich i Váš domov. Inspirovat se můžete také dalšími částmi našeho seriálu:

62 prodejen po celé ČR
Žijeme s Vámi již 30 let
Doprava zdarma nad 2500 Kč
Výběr z 600 vzorů povlečení